Plnené žemle



Toto jedlo má tú výhodu, že nepotrebujete k tomu príbor. Iba odtrhnete kúsok žemle, namočíte do plnky a vychutnávate si túto delikatesu.

Suroviny:
  • 4 veľké žemle
  • 200 g slaniny
  • 2 kocky taveného syra
  • 2 kyslé smotany
  • 1 smotanová nátierka
  • 1 zelená paprika
  • pažítka
  • 1 lyžička vegety
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ podľa potreby

Postup:

Slaninu pokrájame na kocky a upečieme na panvici do chrumkava. 

V miske rozmiešame smotanu, tavený syr, smotanovú nátierku, pridáme na kocky nakrájanú zelenú papriku,posekanú pažítku, upečenú slaninu, vegetu, mletú červenú papriku a soľ. 

Žemle na vrchu rozkrojíme a vydlabeme striedku a uložíme na plech. 

Vydlabané žemle zvnútra potrieme masťou zo slaniny a plníme smotanovou plnkou. 

Takto naplnené žemle zatvoríme s klobúčikom, rozložíme k nim striedku a polejeme zvyšnou masťou zo slaniny. Nezabudnime aj na poliatie striedky. 

Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 210 stupňov 15 minút do zlatohneda.   
     
Dobrú chuť Vám praje Naj-Gazdinka 🙂
Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára