Plnené žemle
Toto jedlo má tú výhodu, že nepotrebujete k tomu príbor. Iba odtrhnete kúsok žemle, namočíte do plnky a vychutnávate si túto delikatesu.
Suroviny:
- 4 veľké žemle
- 200 g slaniny
- 2 kocky taveného syra
- 2 kyslé smotany
- 1 smotanová nátierka
- 1 zelená paprika
- pažítka
- 1 lyžička vegety
- ½ lyžičky mletej červenej papriky
- soľ podľa potreby
Postup:
Slaninu pokrájame na kocky a upečieme na panvici do chrumkava.
V miske
rozmiešame smotanu, tavený syr, smotanovú nátierku, pridáme na kocky nakrájanú
zelenú papriku,posekanú pažítku, upečenú slaninu, vegetu, mletú červenú papriku
a soľ.
Žemle na vrchu rozkrojíme a vydlabeme striedku a uložíme na plech.
Vydlabané žemle zvnútra
potrieme masťou zo slaniny a plníme smotanovou plnkou.
Takto naplnené
žemle zatvoríme s klobúčikom, rozložíme k nim striedku a polejeme zvyšnou masťou zo slaniny. Nezabudnime aj na poliatie striedky.
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na
210 stupňov 15 minút do zlatohneda.
Dobrú chuť Vám
praje Naj-Gazdinka 🙂
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára