Táto polievka mi chutí od môjho detstva.
Doteraz ju mám veľmi rada a chodím z nej ujedať do hrnca. Príprava je
jednoduchá a rýchla. No a chuť polievky je naozaj vynikajúca.
Suroviny:
3 lyžice
oleja
1 čajová
lyžička mletej rasce
½ čajovej
lyžičky mletej červenej papriky
1 až 1 ½ litra
vody
morská soľ
petržlenová
vňať
1 vajce
špaldová krupica
Postup:
Do hrnca
dáme olej a rascu, chvíľu popražíme, pridáme mletú červenú papriku a hneď
zalejeme vodou, aby nám paprika nezhorela.
Nasypeme petržlenovú vňať a necháme
zovrieť.
Medzitým si pripravíme knedličky: z vajca , krupice a soli vymiešame
hladké cesto, konzistencie tuhšej ako na halušky.
Do vriacej polievky hádžeme s vydličkou
knedličky o veľkosti asi 1 cm x 4 cm. Polievku osolíme a varíme ešte asi
10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára