Najlepšie medovníčky
Vyskúšala som viacero receptov na medovníky a
z nich sú jednoznačne najlepšie tieto, na ktoré vám napíšem recept. Sú veľmi chutné a v
uzavretej nádobe zostanú dlho mäkké. Výhodou tohto receptu je aj to, že cesto nemusíte spracovať celé. Po odstátí z neho môžte odobrať jednu polovicu a upiecť medovníčky a tú druhú si môžete nechať v chlade na ďalšie pečenie aby ste mali čerstvé maškrty :-)
Na medovníky potrebujeme:
- 1050 g špaldovej hladkej múky (alebo pšeničnej T-650)
- 400 g práškového cukru trstinového (alebo 450 g práškového cukru bieleho)
- 360 g medu
- 6 vajec
- 1 balenie perníkového korenia
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 2 čajové lyžičky citrónovej kôry
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára