Najlepšie medovníčky



Vyskúšala som viacero receptov na medovníky a z nich sú jednoznačne najlepšie tieto, na  ktoré vám napíšem recept. Sú veľmi chutné a v uzavretej nádobe zostanú dlho mäkké. Výhodou tohto receptu je aj to, že cesto nemusíte spracovať celé. Po odstátí z neho môžte odobrať jednu polovicu a upiecť medovníčky a tú druhú si môžete nechať v chlade na ďalšie pečenie aby ste mali čerstvé maškrty :-)

Na medovníky potrebujeme:
  • 1050 g špaldovej hladkej múky (alebo pšeničnej T-650)
  • 400 g práškového cukru trstinového (alebo 450 g práškového cukru bieleho)
  • 360 g medu
  • 6 vajec
  • 1 balenie perníkového korenia
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 čajové lyžičky citrónovej kôry
Postup:




Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára