Talianske lasagne s kuracím mäsom


 Lasagne sú pripravené netradičným spôsobom, ktorý však nemení originálnu chuť tohto pokrmu.

Základ na lasagne:

  • 1 balenie lasagnového cesta

Suroviny na bolonskú omáčku:

  • 500 g mletých kuracích pŕs
  • 250 ml kečupu
  • 1 dl vody
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ čl bazalky
  • ½ čl oregana
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • soľ

Suroviny na bešamel so syrom:

  • 75 g masla
  • 75 g hladkej špaldovej múky
  • 500 ml mlieka
  • 250 ml vody
  • 150 g strúhaného syra
  • mletý muškátový oriešok

Postup:

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso a orestujeme. Po zatiahnutí pridáme kečup, vodu, bylinky, soľ, mleté čierne korenie a varíme 20 minút.


V kastróly rozpustíme maslo, pridáme múku, popražíme, zalejeme mliekom a vodou. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z platne a primiešame strúhaný syr a muškátový oriešok. Z hotovej omáčky si odoberieme časť na potretie vrchu lasagní.


Dno zapekacej misy potrieme olejom a po celom dne poukladáme pláty cesta. Pre zľahčenie prípravy si zmiešame bolonskú omáčku s bešamelom a časť zmesy navrstvíme na pláty. 


Znova uložíme pláty cesta a dáme ďalšiu časť zmesy. 


Vzniknú nám štyri poschodia, pričom na vrchu majú byť pláty cesta, na ktoré natrieme odloženú časť bešamelovej omáčky. Počet poschodí závisí od veľkosti zapekacej misy.


Zapekáme na 200 stupňoch, 30 – 35 minút.


Dobrú chuť praje Naj - Gazdinka 😊





Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára