Talianske lasagne s kuracím mäsom
Lasagne sú pripravené netradičným spôsobom, ktorý však nemení originálnu chuť tohto pokrmu.
Základ na lasagne:
- 1 balenie lasagnového cesta
Suroviny na bolonskú omáčku:
- 500 g mletých kuracích pŕs
- 250 ml kečupu
- 1 dl vody
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ čl bazalky
- ½ čl oregana
- mleté čierne korenie
- olej
- soľ
Suroviny na bešamel so syrom:
- 75 g masla
- 75 g hladkej špaldovej múky
- 500 ml mlieka
- 250 ml vody
- 150 g strúhaného syra
- mletý muškátový oriešok
Postup:
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso a orestujeme. Po zatiahnutí pridáme kečup, vodu, bylinky, soľ, mleté čierne korenie a varíme 20 minút.
Dno zapekacej misy potrieme olejom a po celom dne poukladáme pláty cesta. Pre zľahčenie prípravy si zmiešame bolonskú omáčku s bešamelom a časť zmesy navrstvíme na pláty.
Znova uložíme pláty cesta a dáme ďalšiu časť zmesy.
Dobrú chuť praje Naj - Gazdinka 😊
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára