Pavlova torta
Bielková pena s krémom ľahučká ako obláčik.
Ingrediencie na snehové pláty:
- 6 bielkov
- 300g krupicového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžica octu
- štipka soli
Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač šľahačky
- 3 balíčky vanilínového cukru (môže byť aj menej)
- 2 kalíšky kávového likéru
- ovocie
Postup:
každý papier kruh o priemere asi 22 cm.
Do bielkov dáme trochu soli a mixérom vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme cukor a znova dôkladne prešľaháme. Potom už len vareškou do snehu zamiešame kukuričný škrob a ocot.
Potom stiahneme teplotu na 100 stupňov a necháme sušiť 45
minút. Po dosušení otvoríme rúru a necháme v nej pláty vychladnúť.
Teplotný
stupeň sušenia prispôsobte typu vašej rúry.
Vyšľaháme si mascarpone s vanilínovým cukrom,
primiešame vyšľahanú šľahačku so
stužovačom a nakoniec zľahka vmiešame likér.
snehový plát posypeme ovocím, prikryjeme druhým plátom
a vrch potrieme ostatným krémom.
Nakoniec tortu bohato ozdobíme ovocím.
Nakoniec tortu bohato ozdobíme ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára