Pavlova torta


Bielková pena s krémom ľahučká ako obláčik.

Ingrediencie na snehové pláty:

  • 6 bielkov
  • 300g krupicového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžica octu
  • štipka soli

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 stužovač šľahačky
  • 3 balíčky vanilínového cukru (môže byť aj menej)
  • 2 kalíšky kávového likéru
  • ovocie

Postup:


Prichystáme si dva plechy na pečenie, vystelieme ich pečiacim papierom a nakreslíme si na
každý papier kruh o priemere asi 22 cm.

Do bielkov dáme trochu soli a mixérom vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme cukor a znova dôkladne prešľaháme. Potom už len vareškou do snehu zamiešame kukuričný škrob a ocot.


Sneh jemne nanesieme na prichystané pečiace papiere.


Obidva plechy vložíme na druhú 
a štvrtú úroveň do teplovzdušnej rúry, vyhriatej na 120 stupňov a sušíme 30 minút. 
Potom stiahneme teplotu na 100 stupňov a necháme sušiť 45 minút. Po dosušení otvoríme rúru a necháme v nej pláty vychladnúť. 
Teplotný stupeň sušenia prispôsobte typu vašej rúry. 

Vyšľaháme si mascarpone s vanilínovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so
stužovačom a nakoniec zľahka vmiešame likér. 


Polovicu krému opatrne nanesieme na prvý
snehový plát posypeme ovocím, prikryjeme druhým plátom a vrch potrieme ostatným krémom.
Nakoniec tortu bohato ozdobíme ovocím.


Dobrú chuť praje Naj-Gazdinka 😊


Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára