Boršč z bravčového mäsa



Milovníci boršču sa môžu tešiť na túto delikatesu. Do môjho receptu pridávam voňavé bylinkové korenie, od ktorého má boršč fantastickú chuť. Pripravujem ho trošku inak ako je originálny recept na boršč. Prezradím vám tajomstvo najlepšieho boršču.

Suroviny:
  • 750 g bravčového pleca
  • 300 g cvikly
  • 300 g hlávkovej kapusty
  • 200 g koreňovej zeleniny
  • 400 – 500 g zemiakov
  • 4 paradajky
  • 6 PL paradajkového pretlaku
  • 6 PL kečupu
  • ocot podľa chuti
  • 2 PL masti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 kopcovité lyžice špaldovej hladkej múky

Na ochutenie:
  • 3 bobkové listy
  • mleté čierne korenie
  • morská soľ
  • vegeta bez glutamanu sodného
  • 3 zrnká borievky
  • 2 zrnká nového korenia
  • 1 vetvička rozmarínu - asi 5 cm
  • ½ ČL tymiánu
  • ¼ ČL mletej papriky – môže byť aj štipľavá
  • 1 ČL provensálskeho korenia
  • 1 stonka zelerovej vňate
  • Na záver: kyslá smotana

Postup prípravy:




Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára