Boršč z bravčového mäsa
Milovníci boršču sa môžu tešiť na túto delikatesu. Do môjho receptu pridávam
voňavé bylinkové korenie, od ktorého má boršč fantastickú chuť. Pripravujem ho
trošku inak ako je originálny recept na boršč. Prezradím vám tajomstvo
najlepšieho boršču.
Suroviny:
- 750 g bravčového pleca
- 300 g cvikly
- 300 g hlávkovej kapusty
- 200 g koreňovej zeleniny
- 400 – 500 g zemiakov
- 4 paradajky
- 6 PL paradajkového pretlaku
- 6 PL kečupu
- ocot podľa chuti
- 2 PL masti
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 kopcovité lyžice špaldovej hladkej múky
Na
ochutenie:
- 3 bobkové listy
- mleté čierne korenie
- morská soľ
- vegeta bez glutamanu sodného
- 3 zrnká borievky
- 2 zrnká nového korenia
- 1 vetvička rozmarínu - asi 5 cm
- ½ ČL tymiánu
- ¼ ČL mletej papriky – môže byť aj štipľavá
- 1 ČL provensálskeho korenia
- 1 stonka zelerovej vňate
- Na záver: kyslá smotana
Postup
prípravy:
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára