Klíčky fazule mungo
Naklíčené semená sú zdrojom vitamínov, minerálnych látok, enzýmov,
stopových prvkov a rastlinných bielkovín. Klíčky majú liečivé a regeneračné
účinky. Na prebudenie spiacich semienok potrebujeme teplo a vodu. Naklíčené
fazule mungo chutia ako mladý hrášok. Môžeme ich jesť samotné, na maslovom
chlebíku alebo v šalátoch. Fantázii a chuti sa medze nekladú.
Tak
poďme na to!
Potrebujeme:
- fazule mungo
- vodu
- zavárací pohár (7dl)
- látkovú vreckovku alebo handričku + gumičku
Postup:
- Fazule premyjeme v studenej vode a precedíme.
- Nasypeme do zaváracieho pohára, zalejeme studenou vodou asi 2 cm nad semená, zakryjeme vreckovkou a upevníme gumičkou.
- Necháme v teple a tme napučať 12 hodín, najlepšie cez noc.
- Ráno vodu zlejeme, semienka prepláchneme studenou vodou, scedíme a znova dáme do zaváracieho pohára ale už bez vody, zakryjeme a necháme odložené v tme do večera.
- Postup preplachovania opakujeme dva-štyri dni.
- Semená udržujeme vlhké, dbáme na to aby nestáli vo vode a nezačali hniť.
- Keď máme fazule dostatočne naklíčené, tak ich necháme na okennom parapete.
- Dávame pozor, aby sme fazuľky neupražili.
- Po niekoľkých hodinách slnečného svitu sú pripravené na konzumáciu.
- Spotrebovávame ich buď okamžite alebo ich uskladníme v zatváracích nádobách v chladničke.
Dobrú chuť Vám praje Naj-Gazdinka 🙂
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára