Klíčky fazule mungo


klíčky fazule mungo

Naklíčené semená sú zdrojom vitamínov, minerálnych látok, enzýmov, stopových prvkov a rastlinných bielkovín. Klíčky majú liečivé a regeneračné účinky. Na prebudenie spiacich semienok potrebujeme teplo a vodu. Naklíčené fazule mungo chutia ako mladý hrášok. Môžeme ich jesť samotné, na maslovom chlebíku alebo v šalátoch. Fantázii a chuti sa medze nekladú. 
Tak poďme na to!

Potrebujeme:
  • fazule mungo 
  • vodu
  • zavárací pohár (7dl)
  • látkovú vreckovku alebo handričku + gumičku

Postup:

fazule mungo v studenej vode
  1. Fazule premyjeme v studenej vode a precedíme. 
  2. Nasypeme do zaváracieho pohára, zalejeme studenou vodou asi 2 cm nad semená, zakryjeme vreckovkou a upevníme gumičkou. 
  3. Necháme v teple a tme napučať 12 hodín, najlepšie cez noc. 
  4. Ráno vodu zlejeme, semienka prepláchneme studenou vodou, scedíme a znova dáme do zaváracieho pohára ale už bez vody, zakryjeme a necháme odložené v tme do večera. 
  5. Postup preplachovania opakujeme dva-štyri dni. 
  6. Semená udržujeme vlhké, dbáme na to aby nestáli vo vode a nezačali hniť. 
  7. Keď máme fazule dostatočne naklíčené, tak ich necháme na okennom parapete. 
  8. Dávame pozor, aby sme fazuľky neupražili. 
  9. Po niekoľkých hodinách slnečného svitu sú pripravené na konzumáciu. 
  10. Spotrebovávame ich buď okamžite alebo ich uskladníme v zatváracích nádobách v chladničke.   
naklíčené fazule mungo


Dobrú chuť Vám praje Naj-Gazdinka 🙂

Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára