Krúpy s kyslou kapustou a šampiňónmi


Jačmenné krúpy sú zabudnuté a pritom lacnejšie aj zdravšie ako moderná quinoa, bulgur, či kuskus. Varili ho naše prastaré mamy a v dávnych dobách sa s nimi posilňovali mocný gladiátori. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Chutia úžasne naslano aj nasladko! Obľúbiť by si ich mali ľudia s tráviacimi ťažkosťami, málokrvnosťou, problematickou pleťou alebo s vypadávajúcimi vlasmi.
Obsahujú veľa béčok, éčko, vzácne minerály a veľa kremíka. 

Suroviny:

  • 1 šálka jačmenných krúpov
  • 2 šálky vody
  • 6-7 čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g kyslej kapusty
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ
  • olej

Postup:




Zdieľať:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára