Krúpy s kyslou kapustou a šampiňónmi
Jačmenné
krúpy sú zabudnuté a pritom lacnejšie aj zdravšie ako moderná quinoa,
bulgur, či kuskus. Varili ho naše prastaré mamy a v dávnych dobách sa
s nimi posilňovali mocný gladiátori. Je to jedna z najstarších obilnín na
svete. Chutia úžasne naslano aj nasladko! Obľúbiť by si ich mali ľudia s tráviacimi
ťažkosťami, málokrvnosťou, problematickou pleťou alebo s vypadávajúcimi vlasmi.
Obsahujú
veľa béčok, éčko, vzácne minerály a veľa kremíka.
Suroviny:
- 1 šálka jačmenných krúpov
- 2 šálky vody
- 6-7 čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g kyslej kapusty
- ½ lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ
- olej
Postup:
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára